| UFO Akcje - Typy. | |
|
+40eclipse Cris EX justa ROGER Prezes fishemade Aligator Maggy smerek1 mosa k1976 Lennon antykatofob melex259 filip resor dead_eye peter pit fabularasa Rmir W stronę słońca :) busia Franz leszczyzna Kazik IronFX zibi Indiana malec specjalista Jones dziadek SYLWESTER jem PINGWIN (Z MADAGASKARU) Diablo myśliwyl Dave 44 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Wto 14 Lip 2009, 21:20 | |
| - Maggy napisał:
- Czy warto teraz brać Stormm, skoro ma zostać połączony z Jago?
Ja kupiłam Jago. Stormm wygląda troszkę lepiej na wykresie ale osobiście nie mam nic przeciwko aby zakupić obie | |
|
| |
smerek1
Liczba postów : 160 Location : Legionowo Registration date : 31/03/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 06:36 | |
| Jak pisałem wcześniej - zastanawiałem się czy czekać 3 tygodnie, czy 3 miesiące. Dusza spekulanta przeważyła (i mam nadzieję, że zdrowy rozsądek też ). Jadnak kupiełm Polnordzika. Teraz szukam jakiejś płotki, z której urósłby rekin - no wystarczy rekinek Hej!!! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 07:46 | |
| gant ładnie sie zachowuje było to widać już od dwóch sesji dlatego nadal trzymam |
|
| |
malec
Liczba postów : 2077 Registration date : 14/12/2007
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 08:19 | |
| kupiłem. sgn, gant, mci, bdl, tex, idm ,pol, lcc- na gant ładnie przyżarł ale sygnity już w góre | |
|
| |
mosa
Liczba postów : 362 Registration date : 23/02/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 08:43 | |
| ja wzielem chemos po 6.5 i jade po bandzie wczoraj bym to wzial na fix ale nie mialem kasy
przy takim rynku to jak dla mnie najlepiej wkaldac drobniej a w wiecej spolek bo rynek szeroko rosnie to 1 spokla to 2 nie ma pojedynczych liderow
ciekwie moze tez byc z tym krosem bo chyba 0.25 przebija | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 08:56 | |
| - mosa napisał:
- ja wzielem chemos po 6.5 i jade po bandzie wczoraj bym to wzial na fix ale nie mialem kasy
przy takim rynku to jak dla mnie najlepiej wkaldac drobniej a w wiecej spolek bo rynek szeroko rosnie to 1 spokla to 2 nie ma pojedynczych liderow
ciekwie moze tez byc z tym krosem bo chyba 0.25 przebija obserowałem wczoraj ten chemos i sie niedoczekałem otwarcia a sie okazuje ze było ja mam teraz ganta i beefsan...ale moze upłynnie ganta na kilka godzin a w tym czasie mozna jak widze grać spekulacyjnie na dudzie |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 09:05 | |
| - olaf napisał:
- mosa napisał:
- ja wzielem chemos po 6.5 i jade po bandzie wczoraj bym to wzial na fix ale nie mialem kasy
ciekwie moze tez byc z tym krosem bo chyba 0.25 przebija obserowałem wczoraj ten chemos i sie niedoczekałem otwarcia a sie okazuje ze było
ja mam teraz ganta i beefsan...ale moze upłynnie ganta na kilka godzin a w tym czasie mozna jak widze grać spekulacyjnie na dudzie ciezko powiedziec takie ruszanie sie szczegolnie przy takim rynku moze nie wyjsc na dobre ja dzis mialem dude ale sprzedalem by wziac chemos to duda ruszyla i pzrez takei bieganie wychodzi w rachunku ze rynek rosnie a czlowiek traci dlatego ja wole przy takim czerokim wzroscie mniej wkaldac a w wieksza ilosc spolek | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 13:03 | |
| krosno sie wybiło ale poczekam z tym do jutra bo jednak jest 500 koła na s |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 13:39 | |
| ja wzielem zobaczymy co z tego bedzie | |
|
| |
smerek1
Liczba postów : 160 Location : Legionowo Registration date : 31/03/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 15 Lip 2009, 17:45 | |
| No to sem na tym PND "poszalał" Pytanie - czy to nim nadal ktoś tak kręci (obroty niewielkie), czy się jednak przeliczyłem. A tak dobrze na nim wyczuwałem kiedy wejść tak aby zarobić. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 07:43 | |
| skyeurope sie wybija, wziąłem go po 1 zł i wywaliłem po 1,04 minus prowizja to mam 3,6% do przodu a zgrałem 100 % z wolnego kapitału...ale na dziś to ostatni taki numer i czekam na lekką korektą bo są jeszcze w amoku jeśłi sie ta swieczka utrzyma to bedzie dobry zwiastun |
|
| |
malec
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 08:20 | |
| Akcyjki w 80 % sprzedane. zysk z całego portela kupionego 4,5% (sygnity 10%) | |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 09:07 | |
| gratulacje
ja na skay nie mam kasy dlatego czekam pare dni i przechodze na drugi rach w bosiu ze zleceniami odroczonej platnosci bo jestem zablokowany a juz dawno bym siedzial w tym skayu i to nie jeden dzien bo tam do 1.35 moze skoczyc a obroty tez nie sa normalne czyli chyba ktos sie zainetresowal
i te monari to chodzi w parze ze saky chyba bo ktorys juz raz razem leca
sprzedalem krosno wzielm skaya
Ostatnio zmieniony przez mosa dnia Czw 16 Lip 2009, 10:14, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 09:49 | |
| - mosa napisał:
- ja na skay nie mam kasy dlatego czekam pare dni i przechodze na drugi rach w bosiu ze zleceniami odroczonej platnosci bo jestem zablokowany a juz dawno bym siedzial w tym skayu i to nie jeden dzien bo tam do 1.35 moze skoczyc a obroty tez nie sa normalne czyli chyba ktos sie zainetresowal
i te monari to chodzi w parze ze saky chyba bo ktorys juz raz razem leca
sprzedalem krosno wzielm skaya qrwa ale matoł ze mnie miałem skaya po 1 zł i go sprzedałem 1,04 spadło niżej na 1 zł znów ale po 1,01 można było brać to k...a niewziąłem na monari troche gram zobacze jak wykombinować z tym sky po tym co widze to wcale niebede zdziwiony jak dziś na te 1,3 zł wskoczą |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 10:08 | |
| nie boj sie jeszcze sie zarobi i straci 100 razy a skay dzisieja juz wyzej pewnie nie pojdzie
narazie to pedza jak ze sraczaka
aj nie bede nic mowil co bym zrobil bo an spekulacyjnych smieciach ryzyko jest wysokie momentami | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 12:22 | |
| idą ostro bedzie otwarcie na conajmniej 1,3 zł a ja k..a chyba bede brał na jutro bo widać ze ktoś zbiera i sie nieskoczny na 1,3 ani na 1,5 tylko wyżej dużo wyżej |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 12:46 | |
| sam nie wiem ja bede teraz wychodzil i pomysle moze moze ida na 1.65 ale jakies zatrzymanie przy 1.35 powinno byc eraz jest albo jakies info albo zwykla szok leszcza
wylazlem popatrze moze co niej wezme
prawda taki obrot moze wsakzywac ze tu bedzie grane jaki czas
wzielem jeszcze razc na otwarcie jutro | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 13:43 | |
| ktoś ma ukryte na s po 1,25 ale widze ze powoli zbierają...poszło już ponad 100 tyś akcji ciekawe ile ich tam postawił... ja też wziąłem trochę po tej cenie |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 13:58 | |
| powiem ci ze wyszedelm po 1.31 jest niezle ale poczekam na otwarcei jutro
ostatnio sparzeylem sie na skay na takieje gorszej koncowce | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 14:05 | |
| hehe...jaj normalnie sie dzieją najpierw ktoś postawił ukryte na S po 1,25 i poszło ze 150 tyś akcji a tera ktoś postawił ukryte na K po 1,30 |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 14:14 | |
| tam same kanty ida faktem jest na razie zawachanie pod oporem po obrotach mozna sadzic ze to nie ten wlasciwy ale to juz gdybanie
jest jakies info do tego z forum parkietu to z tad ten wzrost dlatego wzielem na fix ryzykuje
SkyEurope Trzy firmy myślą o inwestycji w lotniczą spółkę AKO 16-07-2009, ostatnia aktualizacja 16-07-2009 07:50 SkyEurope może niebawem znaleźć inwestora. Z ustaleń „Parkietu” wynika, że obecnie trwają rozmowy z trzema podmiotami, zainteresowanymi wejściem do spółki.
autor zdjęcia: Piotr Guzik źródło: Fotorzepa
źródło: GG Parkiet +zobacz więcejDwa z nich to inwestorzy finansowi, trzeci – strategiczny. Przedstawiciele SkyEurope odmawiają bardziej szczegółowych informacji na temat toczących się negocjacji. Liczą jednak na to, że do rozstrzygnięć w tej sprawie dojdzie w ciągu najbliższych kilku tygodni.
Przypomnijmy, że przejęciem kontroli nad borykającą się z problemami finansowymi spółką zainteresowany był Sapo International. Nie udało mu się jednak osiągnąć porozumienia z zarządem firmy notowanej na giełdzie w Warszawie i Wiedniu. Początkowo Sapo zamierzało dokonać inwestycji z kanadyjsko-portugalskim funduszem Longstock Financial Group. Zrezygnowało jednak ze współpracy ze względu na jego niską wiarygodność finansową.
W drugiej połowie czerwca sąd w Bratysławie przyznał SkyEurope Airlines (spółka zależna SkyEurope Holding) ochronę przed wierzycielami. Tomas Kika, rzecznik prasowy taniej linii, informuje, że przygotowała ona już program restrukturyzacji, który zyskał pozytywną opinię niezależnej firmy audytorskiej (Ernst & Young). Obecnie spółka zależna czeka na jego akceptację przez sąd. Potem zacznie negocjować jego warunki z wierzycielami.
Kika nie chce mówić o wynikach osiągniętych w minionym kwartale przez grupę (w siedmioletniej historii jeszcze nigdy nie wypracowała zysku netto). Rzecznik informuje jedynie, że w czerwcu liczba pasażerów, którzy skorzystali z usług lotniczej firmy, spadła o 37 proc. (w maju spadek sięgnął 37,5 proc., a w kwietniu 27,5 proc.). Zaznacza jednak, że spadek popytu nie jest tak drastyczny, jeśli pod uwagę weźmie się to, że w tym samym czasie o 35,2 proc. spadła liczba oferowanych przez przewoźnika miejsc.
Tymczasem w poniedziałek odbyło się walne zgromadzenie akcjonariuszy SkyEurope Holding, które przegłosowało obniżenie kapitału zakładowego spółki z 42,8 mln euro do 6,6 mln euro (poprzez konsolidację akcji w stosunku 6,5:1). Zmiana kapitału ma sprawić, że zacznie on odzwierciedlać rzeczywisty majątek firmy, co ma doprowadzić do wzrostu jej atrakcyjności dla potencjalnych inwestorów. | |
|
| |
malec
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 15:18 | |
| witam traderów. wróciłem po 15 tej i po namyśle zrobiłem małe zakupy . dopakowałem polrest (ładne godzinówki , utrzymali się nad średnimi itp)i kupiłem w końcówce polnord ( podwójne dno i młotek na koniec) . troche czekam z resztą. pozdro | |
|
| |
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 18:16 | |
| - malec napisał:
- witam traderów. wróciłem po 15 tej i po namyśle zrobiłem małe zakupy . dopakowałem polrest (ładne godzinówki , utrzymali się nad średnimi itp)i kupiłem w końcówce polnord ( podwójne dno i młotek na koniec) . troche czekam z resztą. pozdro
dzięki za Polrest - Wasko wygląda podobnie | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 16 Lip 2009, 21:33 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 17 Lip 2009, 07:19 | |
| ja powe skya wywaliłem po 1,42 i czekam ale coś niemrawo dziś, myśałem ze do pierwszych wideł dojdą w trymiga |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 17 Lip 2009, 07:56 | |
| te sygnity ladnie sie trzyma od wczoraj co malec pisal inne podane typy typy obserwuje
ze skwya wyszedelm 3 grosze wczesniej poki co opor widac ze trzyma wiec obserwuje pierwsza godzina cienko ale tu sie moze wszystko szybko zmienic
chemos dzisiaj slabo zaczal zatrzymal sie przy 9 zl ale tu godzinowka bedzei ladna weic warto tez ogladac czy sie nie wybije sorki poprawie warto czekac an potwierdzenie tej swiecy co jak widac mo byc trudne | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 17 Lip 2009, 08:24 | |
| widać tez wiekszy ruch na ibsystem, narazie obserwuję i czaje sie na wejście |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 17 Lip 2009, 08:39 | |
| ja kupilem troche viaguary bo chyba sie wybija
tez wbay tam zaczyan chyba wzrost po splicie i spadku na 5 zl
z ibsystem tez ogladam
ten wbay jak jest chyba w niezlym trendzie fak ze male obroty ale warto popatrzyc
ten chemos jak by porownac z zachowaniem dragowkseigo to moze dzisiaj spadac skonczyc na minimach by w pon. otworzyc sie na minusie i zaatakowac znowu 9 zl ciekawe czy sie sprawdzi tlum czesto reaguje podobnie na to dzis licze
wzeilem troche krosna po 0.31 | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 17 Lip 2009, 09:57 | |
| silvano też sie ładnie wybiło i obrót wiekszy |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 17 Lip 2009, 10:11 | |
| ladnie na 1.83 ma maly opor jak ga przejda na dluzej niz jeden wyskok to bedzie dobrze
z ta vaiguara to sie pospieszylem troche
ciekawy tan skay jest jak na razie to zadna korekta zanych nerwow | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. | |
| |
|
| |
| UFO Akcje - Typy. | |
|